top of page

Vår historie

En gul Bernina Nova

I 1975 gikk en 18 år gammel Else inn i en syforretning bak stortinget for å kjøpe seg en symaskin. Det var spesielt en symaskin Hun forelsket seg i, men hun hadde ikke nok penger. Det gjorde ikke noe for den eldre forretningsmannen. 'Ta den med deg og betal meg når du kan var beskjeden' og Else forsvant ut av butikken med et smil om munnen, et løfte om tilbakebetaling og en gul Bernina.


En midlertidig løsning

Else hadde jobbet som importsjef i Sundbye Jet Cargo. Men i 1994 med en syk ektemann, en liten gutt på to som var inn og ut av sykehuset og en flyplass som skulle flyttes til Gardermoen så ble det vanskelig for Else å gå tilbake i jobben. Håp ble funnet i en Bernina som nå var blitt like gammel som Else var da hun først kjøpte den. Idéen var at hun kunne ta litt syoppdrag mot betaling, og noe som var tenkt å være midlertidig har nå vart i 27 år.

3bfc3c5c7d0b937fd7bc5cfe0ca74ec1.jpg
S%C3%B8mhuset-13_edited.jpg

Sømhuset

Etter mange år sammen med Kari og Olga i systuen på Bekkestua så ble det i 2008 navnebytte (det nye navnet var det Elses far som kom på) og i 2012 ble det flytting til Hosle. Bernina Nova'en (eller "Sitronen") er for lengst pensjonert, men Else, Olga, Monica og Maria har med sine samarbeidspartnere mer å gjøre nå enn noen gang før.

bottom of page